dinsdag 28 juni 2011

De verhaal van de Stadwandeling door Dordrecht.

door de stad lopen met de nieuwsomroepster Het was heel leuk.We gingen eerst met z`n alle naar de stad lopen, toen zagen we de nieuwsomroepster bij de Intree.Ze begroeten en met 2 zinnetjes 'Hallo goede burgers en boeren' of zoiets. Toen gingen we naar binnen bij de Intree. Daar ging ze ons iets vertellen over de geschiedenis van Dordrecht, het was heel interesant. Daarna gingen we naar de oude bank van Dordrecht. Het was heel donker. Ze vertelde ons een verhaal met een zaklamp bij haar mond. Het ging over een meisje Zura ze wou een kerk bouwen elke keer vond ze 3 zuramuntjes om de 3 mannen te betalen die die kerk gingen bouwen. Daarna mochten we naar de wc om te plassen.toen we allemaal klaar waren gingen we weer naar het begin waar we eerst vandaan kwamen daar zag je met blokjes heel dordrecht, dat was super leuk om te zien ,want steeds brandde er een groen lichtje .Daarna gingen we naar de stad . En steeds als we bij iets belangrijks waren ging Santejago volgens mij ik weet niet hoe je het schrijft een muziekje op zijn gitaar spelen opeen kwam hij met heel veel instrumenten op zijn rug.Toen we naar de kerk gingen was het heel spannend. het waren 275 treden ,dat is egt zooo veel.Toen we boven waren was ik wel een beetje duizelig omdat we steeds rondjes moesten lopen. Het was echt heel hoog , ik bleef heel erg voorzichtig . En wist je dat de kerk schuin staat? Daarna gingen we weer terug lopen naar de Intree daar moest we schatten hoeveel muntjes er in een bakje zat, ik had 150 geschat. Toen we weer naar huis gingen sloten we het af met een pinguindansje dat was grappig
In de ochtend gingen we gewoon werken. En in de middag gingen we ook op school eten. Nadat we hadden gegeten gingen we gelijk naar de stad en daar gingen in een soort gebouw en daar zat een vrouw op ons te wacht en ze was aangekleed als een clown. en die ging allemaal dingen vertelen over vroeger. En daarna gingen we naar beneden en daar moesten we 3 munten vinden en die hebben we natuurlijk gevonden. En toen waren er twee groepen de schapen en de bevers. Naa een tijdje gingen we naar de kerk die we gingen beklimen. Er waren 323 treden en dat is echt veel. daarna gingen we terug naar die gebouw en daar&nbsp; <o:p></o:p></div>
<div class="MsoPlainText">
kregen we een tas met spullen erin en toen gingen we weer naar huis.&nbsp;&nbsp; Door Antonino.
We liepen zoals altijd van school weg. Toen kwamen we aan bij een gebouw genaamd: ?Intree Dordt?. De juf begon te praten over dingen die er gebeurde in Dordrecht. Toen liepen we naar beneden en kwamen op een plaatje van Dordt terecht. Ik deed alsof ik een vernietiger was. En stampte op de stad. Daarna liepen we een donkere ruimte in en luisterde naar een verhaal dat de omroepster vertelde, het ging over een meisje vertelde dat in haar droom de grote kerk in Dordt in zag en kreeg de opdracht om die kerk de bouwen. Met drie muntjes betaalde ze mannen om de kerk te bouwen. Toen liepen we naar het stadhuis van Dordt. Daar zagen we het wapen van dordt. De vrouw vertelde dat verre voorouders van een Argentijnse jongen die Santiago heette hier trouwde. Daarna liepen we naar een standbeeld van Johan en Cornelis de wit. Johan zit Cornelis staat.&nbsp; Daar moesten we een paar zinnen op lezen die daar stonden. We kwamen aan bij de grote kerk daar gingen we lekker eten. We kwamen aan bij een gebouw waar een bever en een schaap opstonden. Het verhaal ging namelijk over een bever en een schaap die verliefd op elkaar waren. De bever bouwde een huis voor hun samen. We stonden voor de kerk de vrouw vertelde dat we stil moesten zijn.
Daarna gingen we de trappen op en stonden we op de top ik zag mooie dingen Dordt is mooier dan ik dacht. We liepen allemaal naar beneden.
We liepen naar de andere kant van de kerk waar je een kogel van een franse kanonskogel zag die werd afgeschoten toen ze werden verjaagd.&nbsp; <o:p></o:p>
Toen liepen we weer naar intree Dordt en daar deden wij nog een paar vragen beantwoorden en vertrokken we naar school en dan gelijk naar huis. Groetjes Rogelio.
Er was een stadoproepster en een jongen die muziek maakten en hij kon alleen maar engels en spaans hij verstond geen nederlands we gingen naar een kluis kijken en we moesten 3 munten vinden en daarna ging de stadsoproepster een verhaal vertellen over sura dat zij 3 munten had gevonden en daar mee mannen had verhuurd om een kerk te laten maken.We gingen ook op het kerk toren klimmen het was heel hoog de treden waren er 275 het was echt heel veel en toen we boven waren was er veel wind maar wel leuk het was echt hoog.En de stadoproepser had een rare pak aan en het was rood wit blauw en er waren allemaal plaatjes. En we kregen een verhaal te horen van Johan de wit en Cornelius. En we hebben een huis gezien van Johan en Cornelius maar het was heel leuk.
En we gingen pauzeren en we kregen ook vragen en als het goed had kreeg je een munt. En als laats kregen we een tas met veel boekjes en
3 sura munten.
We waren allemaal op school ,we gingen wachten tot 9 uur. En daarna gingen we lopend met de groep naar de stad. We kwamen bij een gebouw ,voor de gebouw zat een vrouw in een pak waarop foto’s van gebouwen van vroeger. Ze bracht ons naar binnen ,het was heel mooi binnen het gebouw. We gingen in het midden van gebouw zitten op kleine zitplaatsen van hout. We gingen praten over gebouven van vroeger enzo. Daarna gingen we beneden het gebouw ,via een geheim gangetje. En toen kwamen we in een geheime kamer ondergrond. Je zag heel de plattegrond van een gedeelte van Nederland. We gen onze school ,heel de stad ,en onze huizen. En toen waren we er klaar mee .gingen we in een ander geheime kamertje ernaast. Het was donker in dat kamertje ,en toen moesten we drie munten zoeken. We hebben met zen alle ook die drie munten gevonden. Daarna vertelde de vrouw met het pak een verhaal van vroeger. Toen ze klaar was met het verhaal ,gingen we verder. We gingen uit het kamertje ,naar boven weer. Maar voordat we naar boven gingen ,gingen we naar de w.c. Daarna gingen we weer naar boven. We maakten 2 team’s en gingen buiten opdrachten doen. Ongeveer op het einde gingen we in een kerk. Het was een bijzondere kerk ,want de kerk was scheef gebouwd. Op een belangerijke manier van vroeger. We gingen in de kerk ,achter in de kerk was er een toren. De toren was heel erg groot. We gingen in de toren klimmen. En ja ,we begonnen op de trap te lopen. Ongeveer ,in het midden van het toren was ik bang geworden ,want we moesten op dat moment scheef gaan klimmen. Even later waren we boven op de toren. Na 10 minuten gingen we weer naar beneden. Daarna gingen we nog een quiz doen. Toen gingen we weer lopend naar huis.Verder vond ik het nog een leuke dag nog . Door Selenay.

De uitstapje van groep7 Het was erg leuk we gingen half 1 op stap.
We gingen erg veel lopen ….mijn voeten doen nu nog pijn.
We gingen in de kerktoren van een meisje die 3 mannen betaalde om een kerktoren te bouwen, de mannen dachten dat die meisje schatrijk was en waren van plan om haar een kopje kleiner te maken.
De meisje stierf toen en stond weer als engeltje op uit haar graf.
De engeltje vergaf de mannen het maar ze zei:’ Jullie moeten wel eerst die kerktoren maken’’
Zo gezegd zo gedaan.
Nu staat de kerktoren helemaal scheef als je op die brug gaat staan dan lijkt het alsof het beweegt Maar dat is niet waar de wolken doen dat.
We gingen in de kerktoren beklimmen 250&nbsp; treden In totaal 500 treden want we gingen van boven naar beneden.
Oh ja we gingen op stap met: juf Constance meester Wim en de stadsomroeper.
Toen we naar beneden moesten toen gingen ik Haci en Antonino grapjes maken enzo maar toen kwam meester Wim en zei dat we moeten wachten.
Toen waren we in de war want boven toen zei hij: ’’ga naar beneden’’
Maar het was wel
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelll erg leuk.
En ik woon heel dichtbij die kerktoren want vanaf mijn balkon kan ik gewoon die kerktoren bekijken de eerste keer toen ik daar ging wonen toen was het erg eng want die kerktoren bewoog en ik wou schreeuwen maar dat was te kinderachtig… Doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii L’euthaliane.; Door Léuthaliane.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten